Navigation Menu

Danes sva po poznem startu in 108 km skozi čudoviti fjord prispela v mesto Alta, po priporočilu @Renato Flego , ki je opazil najin projekt na facebooku, sma obiskala njegovo znanko, ki že 42 let živi na Norveškem. Mislila sma se samo ustavit, ampak gospa naju je pogostila kot kralja, nama razkazala mesto in zrihtala prenočišče. Zapletli smo se v zanimiv pogovor z njenim možem in njegovimi prijatelji, ki skupaj igrajo bridge. Dva gospoda sta iz Haparande na Švedskem, en nama je ponudil prenočišče, en pa je novinar in bi rad z nama naredil intervju. Zelo lepo preživet dan.

 

More Information»

Séverni ŕt (tudi Nordkapp) je rt na otoku Magerøya v občini Nordkapp na severu Norveške. Ta strma, 307 metrov visoka pečina se z geografsko lego na 71°10′21″N, 25°47′40″E pogosto obravnava kot najsevernejša točka Evrope. Vendar pa leži bližnja točka Knivskjellodden še približno 1500 metrov severneje. Poleg tega obe točki ležita na otoku, kar pomeni, da je najsevernejša točka celinske Evrope pravzaprav Kinnarodden.
Rt so prvotno imenovali Knyskanes. Ime Severni rt (angleško North Cape, norveško Nordkapp) mu je nadel šele angleški raziskovalec Richard Chancellor, ko ga je leta 1553 obplul v iskanju Severovzhodnega prehoda. Od tedaj so ga občasno obiskovali drzni pustolovci, ki so se po strmi pečini vzpenjali na njegov hrbet. Znameniti obiskovalcu so tudi norveški kralj Oskar II. leta 1873 in tajski kralj Čulalongkorn leta 1907. Danes je Nordkapp prvovrstna turistična privlačnost z velikim in dragim turističnim središčem, kjer si obiskovalec lahko ogleda številne razstave o zgodovini rta.


Polnočno sonce na Nordkappu

More Information»
All Listing Types All Locations Any Rating

Listing Results