Navigation Menu

V petek sva ostala na mestu. Telefon pa mi je tudi odpovedal ob najboljšem času. Ob Švedskem največjem prazniku. Ki ga raztegnejo na cel vikend. Brez mobilne komunikacije še doma ni prijetno. Kaj šele na popotovanju, ko iščeš informacije o vsem.
Z Borutom sva se odločila, da greva vsak po svoji poti domov. On ima več dopusta in bo obiskal še prijatelje, če je že enkrat tako oddaljen.
Jaz sem pa spoznal, da je Švedska lepa pokrajina, prijazni ljudje….. Ni pa vse tak popolno. Po mestih je ogromno priseljencev, revežev, klošarjev… Pa tudi prevaranti in tatovi. Da jim ,,j….” vse po spisku. Hvala bogu, da sem po 15 min dobil vse nazaj.
Sobota je bila dolga in po 566 km sem prispel v Norrköping. Če se na severu bolj ukvarjajo z lesom, se tu na jugu s konjerejo in ribištvom. Včeraj pa 294 km in nastanitev v mestu Växjö.

More Information»

Malo spima, več šraufama, tehnične težave, zato zamik z obvestili :/

More Information»

Za nama je prijeten dopoldan z pogledi na mnogo zalivov, otokov, mostov….
Nato pa sva oba uporabljala orodje. Pa nič zato. Potrošni material se obrabi.
Če se nam kdaj zdi, da nimamo časa koga obiskati, je to samo izgovor. Slovenija je tak mala. Majhnost Slovenije zaznamo, ko prevozimo Švedsko.
Po prevoženih 409 km, od tega 290 km za dostavo motorja sva prispela v Sundsvall. 250 km je bilo narejenih v močnem dežju. Zadnjih 10 km pa še v spremstvu policije. Ker sta policista videla, da nimam za globo, sta se zadovoljila s slikanjem. Izredno korekten odnos. Ko bi bili vsi takšni….

More Information»

Minil je krasen sončen dan na poti ob obali dežele Volvo-ja. Ni da ni modela od letnika 1960 do danes. Naredila sva 318 km in prispela v kraj Ullanger.

https://www.facebook.com/pg/nordkapp.moped/photos/?tab=album&album_id=516907758726224

More Information»

Danes narejenih 224 km naju je počasi pripeljalo do kraja Byske. Prvič je celodnevno deževalo. Toda kljub temu sva se imela odlično. Morda so k temu pripomogle cene. Ki so na Švedskem nam dostopne. Zato je bil zvečer na mizi sladki priboljšek.

More Information»

Na poti do Baltskega morja naju ni ustavil dež in ne slabo delovanje motorja na enem od mopedov. Zato sva po 270 km prispela v mesto Haparanda na Švedskem. Tukaj naju je pričakal novinar, ki sva ga spoznala na Norveškem. Po intervjuju sva pristala pri prijetnem paru, kjer smo večerjali in sva dobila prenočišče. Sledil je prikaz čara kopanja v njihovem morju. Neverjetno kako znajo ljudje uživati, čeprav drugi sploh nimamo predstav o tem.

More Information»
All Listing Types All Locations Any Rating

Listing Results